Pokud potřebujete pomoc s vytvořením objednávky. Neváhejte, rád pomůžu 605 105 026 - Viktor

Jak připravit chutný steak?

Základem každého grilování jsou kvalitní suroviny. Pro přípravu opravdu dobrého a chutného steaku se neobejdete bez vyzrálého masa (čerstvé se na gril rozhodně nehodí, ač je bohužel stále řada lidí přesvědčena o opaku).
Maso před úpravou natemperujte – nechte ho hodinu až dvě odležet při pokojové teplotě. Kdybyste steak vytáhli z lednice a hned ho hodili na gril, maso by prošlo tepelným šokem.
Dále budete potřebovat sůl, pepř a kapku olivového oleje. Vyzrálé maso není potřeba předem marinovat. Pokud si koupíte kvalitní kus, nemusíte jej speciálně dochucovat – užijte si přirozenou výraznou chuť. Naopak omáčky, kterými dochutíte už hotový steak, ho můžou hezky obzvláštnit.
Maso naporcujte nožem na cca 2 – 3 cm rovnoměrně vysoké plátky, a pak jej lehce potřete olivovým olejem (stačí opravdu jen velmi málo).
Jakmile jsou gril či pánev připraveny, steak volně položte na rozpálenou plochu. Jak dlouho by měl na každé straně ležet to záleží na vás, jak si přejete steak připravit. Může být málo propečený (tzv. rare), středně (medium) nebo hodně propečený (well done).
Hotovému masu ještě dopřejte odpočinek v troubě nebo na roštu z grilu. Šťáva je totiž hned po upečení koncentrována v jádru masa. Tím, že steak necháte odležet, dáte masu prostor, aby se uvolnilo a šťáva se navrátila zpět do všech vláken steaku. ????????????