Pokud potřebujete pomoc s vytvořením objednávky. Neváhejte, rád pomůžu 605 105 026 - Viktor

Výhody litinové pánve oproti jiným typům pánví a nádobí.

Na co je litinová pánev?

Litinová pánev je pomocníkem v kuchyni, který si získal srdce kuchařů po celém světě. Její robustnost, všestrannost a vynikající tepelné vlastnosti ji předurčují k přípravě široké škály pokrmů.

Proč si vybrat litinovou pánev?

  • Odolnost a trvanlivost: Litinová pánev je vyrobena z masivního litého železa, které je odolné proti opotřebení, poškrábání a deformaci. Při správné péči vám vydrží po generace.
  • Vynikající tepelná vodivost: Litina se pomalu a rovnoměrně zahřívá a teplo si drží po delší dobu. To umožňuje precizní přípravu pokrmů bez připalování a s dokonalou kůrkou.
  • Všestrannost: Litinovou pánev lze používat na všech typech sporáků, včetně indukčních. Je vhodná pro smažení, opékání, grilování, dušení a pečení v troubě.
  • Zdravé vaření: Litinová pánev se při správném ošetření stává nepřilnavou bez nutnosti použití chemických povlaků. To umožňuje zdravější vaření s menším množstvím oleje.
  • Elegantní design: Litinová pánev dodá vaší kuchyni rustikální a nadčasový vzhled.

Typy litinových pánví

  • Litinová pánev pro všeobecné použití: Vhodné pro smažení, dušení, pečení a dokonce i grilování. Různé velikosti: Od malých po velké, aby vyhovovaly všem potřebám. S rukojeťmi nebo bez rukojetí: Rukojeti mohou být litinové, dřevěné nebo bakelitové.

  • Litinová pánev na palačinkyplochá s nízkými okraji, ideální pro snadné obracení palačinek a lívanců. Nízké okraje: Usnadňují obracení palačinek. Dřevěná rukojeť: Zůstává chladná během vaření.

  • Litinová pánev na gril: má žebrovaný povrch, který umožňuje vytváření charakteristických pruhů na masu a zelenině, imituje grilovací efekt. Vhodné pro vysoké teploty: Ideální pro grilování masa, ryb a zeleniny.S rukojeťmi nebo bez rukojetí: Některé modely mají odnímatelné rukojeti, díky čemuž jsou pohodlné pro použití v troubě.

  • Litinová pánev s poklicíIdeální pro dušení masa, zeleniny a ragú. Různé typy pokliček: Některé pokličky mají otvory pro únik páry, jiné těsně přiléhají pro maximální udržení tepla. S rukojeťmi nebo bez rukojetí: Pokličky mohou mít vlastní rukojeti nebo se připevňovat k rukojetím pánve.

  • Litinová pánev wokhluboká pánev se zaoblenými stranami, určená pro rychlé vaření při vysokých teplotách, ideální pro smažení, dušení a pečení. Vysoké okraje: Zabraňují rozstřikování oleje během vaření. Se dvěma rukojeťmi: Usnadňují manévrování pánví.

Každý typ litinové pánve má své specifické vlastnosti, které ji činí ideální pro určité kulinářské úkoly, a zajišťuje vynikající výsledky při přípravě pokrmů.


NÁŠ TIP: PROHLÉDNĚTE SI SORTIMENT NAŠEHO LITINOVÉHO NÁDOBÍ:

 

https://www.ekonadobi.com/litinovou-panev-na-palacinky/

 

  Pánev na palačinky je vyrobena z litiny, rukojeť je vyrobena z olše, má ergonomický tvar a příjemně padne do ruky.
V sortimentu je pánev nabízena v průměru 220 a 240 mm. Nízká výška stěny 15 mm poskytuje komfort při přípravě palačinek. 

 

 

LITINOVÁ PÁNEV NA GRIL 

 

Litinová grilovací pánev je skvělým pomocníkem pro přípravu chutných pokrmů jako jsou
šťavnaté masové steaky, grilovaná zelenina nebo křupavé klobásy. Tento unikátní tvar pánve přispívá ke vzniku křupavé a šťavnaté struktury pokrmů

 

 

 

Litinová pánev s litinovou rukojetí je vynikající volbou pro vaření a pečení. Tato pánve jsou praktické a univerzální, protože jsou vhodné pro smažení, pečení i použití na otevřeném ohni.

 

 

Litinová  pánev WOK 

 

Litinová WOK pánev je ideální pro dokonalé smažení masa, brambor a zeleniny. Je vhodná také pro přípravu pokrmů východní kuchyně a polévek.

 

 

 


Co se dá na litinové pánvi připravit?

Litinová pánev je ideální pro přípravu široké škály pokrmů, včetně:

  • Maso: Steaky, kotlety, hamburgery, klobásy, dušené maso a další.
  • Ryby: Smažené ryby, grilované ryby, pečené ryby a další.
  • Zelenina: Grilovaná zelenina, restovaná zelenina, dušená zelenina a další.
  • Vajíčka: Omelety, míchaná vajíčka, volská oka a další.
  • Palačinky: Tenké palačinky, lívance, americké palačinky a další.
  • Pečivo: Pizza, chleba, focaccia a další.

 

Péče o litinovou pánev:

Aby vám litinová pánev sloužila po mnoho let, je důležité o ni správně pečovat. Po každém použití ji umyjte teplou vodou a jemným saponátem. Důkladně ji osušte a potřete tenkou vrstvou oleje. 
Podrobné informace o péči o litinovou pánev naleznete zde

Litinová pánev je investice, která se vám mnohonásobně vrátí. Díky své odolnosti, všestrannosti a vynikajícím tepelným vlastnostem se stane nepostradatelným pomocníkem ve vaší kuchyni a pomůže vám připravovat lahodná a zdravá jídla.


 

Zdroj: Internetový obchod „EkoNádobí“ 

Autor:  Viktor Mykhailiuk