Pokud potřebujete pomoc s vytvořením objednávky. Neváhejte, rád pomůžu 605 105 026 - Viktor

Návod k přípravě litinového nádobí k prvnímu použiti

Litinové nádobí je oblíbené pro svou odolnost a schopnost rovnoměrně rozvádět teplo. Toto nádobí může sloužit roky, ne-li generace, ale abyste z něj mohli čerpat ty nejlepšíLitinové-nádobí_Navod-na-pouziti výhody, je důležité vědět, jak se o něj správně starat.

V následujících krocích vám ukáž eme, jak připravit vaše nové litinové nádobí před prvním použitím a jak se o něj starat, abyste si mohli užívat jeho kvalit a funkčnost na maximum. Připravte se na to, že správná příprava a údržba z vašeho litinového nádobí udělají nezbytného pomocníka v kuchyni.

  

 

 

 

Krok 1: Umýt

Litinové-nádobí_Navod-na-pouzitiPřed prvním použitím důkladně omyjte vaše litinové nádobí v teplé vodě a měkkou houbou. Vyhněte se použití abrazivních čisticích prostředků nebo tvrdých houb, aby nedošlo k poškození povrchu.

 

 

 

 

  

 

Krok 2: Osušit

 Po umytí dobře utřete nádobí čistým ručníkem, aby bylo úplně suché. Pro další odstranění vlhkosti můžete umístit litinové nádobí na zapnutý sporák na několik minut. Pamatujte, že litina musí být úplně suchá.

 

 

 

 

Krok 3: Natřít olejem


 Aplikujte tenkou vrstvu rostlinného oleje na celý povrch litiny - vnější i vnitřní. Použijte papírový ručník nebo čistý hadřík pro rovnoměrné rozložení oleje. To vytvoří ochrannou vrstvu, která pomůže zabránit rezavění a přilnavosti jídla.

 

 

 

 

 

Krok 4: Vytvořit ochrannou vrstvu

 Umístěte litinové nádobí do předem vyhřáté trouby (asi 200°C) nebo na sporák na 10-15 minut. To pomůže oleji polymerizovat a vytvořit pevnou ochrannou vrstvu. Po zahřátí nechte nádobí vychladnout při pokojové teplotě.

 

   

Nyní je vaše litinové nádobí připraveno k použití! Nezapomeňte, že po každém použití je třeba správně čistit a udržovat vaši litinu, aby prodloužila její životnost a zachovala její kulinářské kvality. 

 

Zdroj: Internetový obchod „EkoNádobí“ 

Autor:  Viktor Mykhailiuk