Pokud potřebujete pomoc s vytvořením objednávky. Neváhejte, rád pomůžu 605 105 026 - Viktor

CO JE ZAKÁZÁNO DĚLAT ZE SUDEM!!!!

Přátelé, kvalita a chuť vašeho finálního nápoje závisí na řadě faktorů: kvalitních surovinách, správné destilaci a odborném stárnutí v sudu. K sudům přistupujeme s osobitou péčí, a proto vám rádi poskytneme informace, jak s nimi zacházet a proč.

  • Nevrtávejte další otvory do sudu. Větší počet otvorů znamená vyšší podíl andělů a vyšší pravděpodobnost úniku tekutiny.

  • Nevrtávejte otvory mezi dužinami! Otvor by měl být umístěn pouze v jedné z dužin, jinak dřevo začne praskat.

  • Nevystavujte sud lakům, barvám nebo jiným chemickým látkám. Dub pohlcuje chutě a vůně, které pak ovlivní chuť nápoje. Nepodstupujte takové riziko!

  • Neplňte sud nápoji, které mohou vytvářet nadměrný tlak, jako je pivo, kvas, nebo mladé víno. Sud není určen k tlaku, který tyto nápoje vytvářejí. Pokud potřebujete sud pro tyto typy nápojů, informujte nás při objednávce.

  • Nenechávejte sud v extrémních podmínkách! Dva klíčové faktory pro skladování jsou teplota a vlhkost. Ideální teplota pro skladování je mezi 14 a 18 stupni Celsia. Vnitřní vlhkost by měla být alespoň 70-75 %. Nižší vlhkost může vysušit vnější část sudu a způsobit úniky.

  • Nedávejte do sudu více než 65 % alkoholu. Vyšší procento alkoholu sud příliš vysuší a zvýší riziko úniku. Pro drinky s vyšším obsahem alkoholu použijte jiné typy sudů.

Pamatujte, sud není pro každého. Je určen těm, kdo vědí, co chtějí, a jsou ochotni pracovat na dosažení výsledků

Zdroj: Internetový obchod „EkoNádobí“ 

Autor:  Viktor Mykhailiuk